Menu Sluiten

Manuele-therapie (Mulligan)

Het Mulligan Concept is een milde vorm van manuele therapie. Hierbij worden geen harde manipulaties (kraken) uitgevoerd.

Bij het Mulligan Concept wordt gebruikgemaakt van een passieve schuifbeweging van een gewricht (repositioneren) in combinatie met een normale actieve beweging die, indien correct toegepast, onmiddellijk leidt tot het verdwijnen van de pijn en toename van de bewegingsomvang. Na een aantal herhalingen moet de verbetering ook zonder tussenkomst van de therapeut worden behouden.

De Mulligan Concept technieken kunnen op zichzelf staand, of in combinatie met andere therapievormen, leiden tot een snelle toename van gewrichtsmobiliteit en spierfunctie en een snelle afname van klachten. Zij kunnen op vrijwel alle gewrichten in het menselijk lichaam worden toegepast, zoals de gehele wervelkolom en alle gewrichten in de armen en de benen.

Voor behandelingen middels het Mulligan Concept worden geen extra kosten berekend. Deze therapievorm wordt als een normale zitting fysiotherapie gerekend.

Mulligan specialisten binnen Medi-Mere zijn:

Stefanie de Wever          (Almere Buiten)

Remco de Winter            (Almere Poort)

Thomas Roskam              (Almere Stad)

Amanda Waltmann        (Almere Poort en Almere Stad)