Menu Sluiten

Tarieven

Verwijzing, vergoeding en verzekering.

Hoe goed bent u verzekerd voor fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed voor wie 18 jaar of ouder is. Kinderen tot 18 jaar zijn altijd voor 18 behandelingen verzekerd voor Fysiotherapie. Als er sprake is van een aandoening die voorkomt op de chronische lijst wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. Het is dus belangrijk na te gaan of en hoe u zelf verzekerd bent voor Fysiotherapie zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Voor meer informatie zie zorgkiezer.nl.

U kunt in principe zonder verwijzing van de (huis)arts naar de Fysiotherapeut. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk.
Let echter op: Afhankelijk van uw gekozen zorgverzekeringspakket krijgt u een beperkt of onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen per jaar vergoed. U dient zelf na te gaan hoeveel behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed worden.

Fysiotherapie in de basisverzekering

De verplichte basisverzekering vergoedt:

• Fysiotherapie voor patiënten met een chronische indicatie vanaf de 21e behandeling. Overleg met ons of u in deze categorie valt.

• Fysiotherapie wordt voor enkele specifieke indicaties mogelijk vergoed vanuit de basisverzekering. COPD, Claudicatio Intermittens, Artrose heup of knie en Urine incontinentie kunnen hiervoor in aanmerking komen.

• Maximaal 18 behandelingen fysiotherapie voor jongeren tot 18 jaar.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering gaat niet af van uw eigen risico.
Het is aan te raden een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of gezondheidsbeperkingen. Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor de fysiotherapeut onbeperkt worden vergoed. Bekijk hoe de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie 100%. Kijk voor meer polisinformatie ook op kiesbeter.nl.

Tarieven

De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten. De tarieven voor de behandelingen zijn vastgelegd door uw zorgverzekeraar. De rekeningen worden in de meeste gevallen rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. Bent u echter niet aanvullend verzekerd dan krijgt u maandelijks een factuur thuisgestuurd (per email) en gelden de onderstaande tarieven voor 2022.

Zitting Fysiotherapie in de praktijk €38,50
Zitting Manuele Therapie in de praktijk €45,00
Zitting Manuele Lymfdrainage/Oedeemtherapie in de praktijk €47,50
Lange Zitting Fysiotherapie in de praktijk€47.50
Intake en Onderzoek €50,50
Toeslag aan huis behandeling (na verwijzing arts) €18,50
Lange behandeling fysiotherapie (bij specifieke indicaties) €47,50
Tarief voor niet-tijdig (= 24 uur tevoren) afgezegde afspraken €38,50

Medicas Incasso Bureau

Indien u na 2 herinneringen in gebreke blijft voor wat betreft betaling, zullen wij uw factuur doorsturen naar incasso bureau Medicas. Zie medicas.net voor de betalingsvoorwaarden.