Medische Training

Medische Training

In onze praktijk kunt u aan uw gezondheid en conditie werken onder begeleiding van ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, bewegingswetenschapper en sportacademicus. De Medische Training is onderdeel van uw behandeling.

Het doel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.

De training richt zich op:

• coördinatie
• conditie
• evenwicht
• kracht
• mobiliteit

De trainingen zijn individueel gericht en er wordt een trainingsschema op maat met u samengesteld.  Het doel, dat u samen met uw therapeut hebt gesteld, zal regelmatig worden getest en zo nodig worden bijgesteld. Ook aan het einde van uw trainingsprogramma wordt geëvalueerd of u uw doel heeft gehaald. De duur van het trainingsprogramma is afhankelijk van de aandoening en kan variëren van enkele weken tot enkele maanden en wordt van te voren met uw therapeut besproken. Wij zorgen er op deze manier voor dat u verantwoord kunt bewegen en dat het voor u een uitdaging blijft.

In Almere Muziekwijk en Almere Poort traint u in onze eigen Fysiotherapie oefenzaal.

In Almere Buiten maken we gebruik van de fitness ruimte van “van de Kamp Sport” op de Edvard Munchweg 23.