Hand Therapie

Uw handen gebruikt u te hele dag door; bijvoorbeeld bij iets beetpakken, de boodschappen tillen, op de computer werken en zelfs bij het omdraaien van de sleutels. Kortom u heeft uw handen nodig bij vele dagelijkse handelingen.
Als de handen niet voor 100% functioneren is dit erg lastig en voelt u zich al snel “onthand”.

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar.  27 botten en vele spieren, pezen, banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen. En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden.

Een goede behandeling door een ervaren hand-specialist is belangrijk.

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren.

Tijdens de eerste afspraak zal er een intake gedaan worden om de klacht goed te kunnen beoordelen. Vervolgens zal er, in samenspraak met u, een behandelplan worden opgesteld en daarna kan de behandeling beginnen.

Een behandeling kan bestaan uit;  massage, gewricht mobilisaties, oefentherapie, adviezen, tapetechnieken en/of spalktherapie.
U kunt bij ons terecht voor onder andere:
– Bot breuken
– Spier- en peesletsel
– Zenuwletsel en/of zenuwklachten
– Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)
– Triggerfinger
– Dupuytren
– Quervain
– Ganglion
– Instabiliteit gewrichten
– Kneuzingen
– Slijtageklachten
– Hand en polsklachten na operatie
– Overbelasting klachten
– Pees ontsteking
– Sport letsel

Fysiotherapie Medi-Mere is aangesloten bij het “Hand-Pols Netwerk van Almere”. Hierdoor kan er direct overleg plaatsvinden met de hand-pols chirurgen en ergotherapeuten voor een optimale behandeling.

Jelle Sol is de gecertificeerde hand-therapeut binnen Medi-Mere.